Nyhet

Rykten: Stora Whitney Houston-planer på gång

GAFFA.se – allt om musik

Den världsberömda sångerskan Whitney Houston avled för drygt sju år sedan. Nu ryktas det om att hennes dösbo ska ge ut ett album med tidigare osläppt material, rapporterar The New York Times.

Men det är inte den enda planen. Enligt uppgifter till tidningen funderar man på flera olika projekt – bland annat en Broadway-musikal och en hologramturné med hjälp av samma teknik som GAFFA skrivit om gällande Roy Orbison och Buddy Holly.

Möjligheterna har öppnat upp sig efter att dödsboet och Primary Wave Music kommit överens om en deal där de får 50 procent var av den avlidna sångerskans tillgångar, inklusive royalties, försäljning av merchandise och rättigheter att använda sig av hennes namn i kommersiella syften. Totalt beräknas tillgångarna uppnå ett värde av 14 miljoner dollar.


– Whitney var USA:s älskling, och tanken är nu att påminna folk om det arv hon lämnat efter sig, säger Larry Mestel, grundare av Primary Wave.

Whitneys syster Pat Houston förklarar för The New York Times hur det kommer sig att de valt att återuppliva sångerskans minne just nu. Hon menar att bilden av hennes syster blev så negativ under hennes sista år och att människor nästan glömt bort hur fantastisk hon faktiskt var.

– Allt handlar om tajming för mig. Det har varit mycket känslor de senaste åren. Men gäller det att vara strategisk.


Whitney Houston dog 2012, endast 48 år gammal, till följd av en drunkningsolycka på ett hotellrum i Beverly Hills. Olyckan tros i sin tur bottna i det mångåriga kokainmissbruk samt efterföljande hjärtproblem som sångerskan tampades med under stor del av sitt liv.  

LÄS OCKSÅ: Slipknot-medlem med tung förlust: "Min dotter gick bort igår"

ANNONCE