Nyhet

Sweden Rock med stort släpp – giganter redo för festivalen

GAFFA.se – allt om musik

Volbeat är idag ett av världens största rockband. Om en vecka spelar de för över 30 000 fans på ett utsålt Tele2 Arena i Stockholm och de har varje år sedan sitt senaste Sweden Rock-besök, 2014, varit ett av de allra mest önskade banden till festivalen, enligt ett pressmeddelande. Nästa år agerar de också dragplåster på festivalen som idag skickar ut en stor mängd nya namn.

Här ser vi bland annat Mercyful Fate,  ett av heavy metal-historiens viktigaste och mest legendariska band. Efter att ha legat i träda i 20 år, främst på grund av vokalisten King Diamonds karriär i eget namn, är de nu återaktiverade. På Sweden Rock kommer de att spela i mörker och med en stor scenproduktion.

Nightwish har otroligt nog inte spelat på Sweden Rock sedan 2004. De har, enligt samma pressmeddelande, legat bland topp 10-banden i gästernas önskelistor sedan dess och i sommar kommer de äntligen tillbaka till festivalen.


Klara för Sweden Rock Festival 2020 är även GojiraAcceptOpethBlue Öyster CultD-A-DDevin TownsendRaubtierAlestormClawfingerAmarantheNileWitchcraftSonata ArcticaHarem Scarem, Kingdom ComeEvergreyEric GalesNashville PussyJean BeauvoirEclipseKadavarRageBombusFreedom CallOrphaned LandUnleash The ArchersBelphegor och Sorcerer.

Ytterligare 59 akter återstår att presentera. Festivalen sker 3 till 6 juni.

LÄS OCKSÅ: Dave Grohl upplyser oss om något vi alla redan visste


ANNONCE