Nyhet

Här är din chans att träffa Thåström

GAFFA.se – allt om musik

Alla Thåström-fans har en riktigt härlig höst att se fram emot. Då släpper Teg Publishing nämligen en bok med 200 av Thåströms samlade låttexter.

”Thåströms musik har varit en katalysator för flera generationers politiska uppvaknande och drar idag en större publik än någonsin. Vid sidan av det politiska finns där också en poetisk ådra som utkristalliserats än mer på senare år”, skriver förlaget i ett pressmeddelande som fortsätter:

”Men vad som kanske blir allra tydligast, när vi får möta Thåströms texter på en boksida, är själva rösten. Här framträder den lika karakteristisk och stark på pappret som den är på skiva.”


Utöver texterna kommer boken innehålla en rad tidigare opublicerade fotografier. Sammantaget blir det material från Thåströms alla olika musikaliska faser – från 70-talet med Ebba Grön till senaste soloplattan Centralmassivet från 2017.

Boken heter Thåström – Texter och släpps 25 september och nu står det även klart att ikonen intar Bokmässan i Göteborg för signering. Det skör lördag 28 september, med start 13.00. Platsen är Svenska Mässan och ingen inträdesbiljett krävs. Du går in via huvudentrén Korsvägen, tar sedan rulltrappan upp till plan två. Och där hittar du en livs levande punkikon.

UPPDATERING: Thåström gör även ett besök på Rönnells Antikvariat i Stockholm 25 september för signering. Denna sker klockan 18.00.


LÄS OCKSÅ: Svenska punkrävar och popband återförenas för att fira 35-årigt skivbolag

ANNONCE