Nyhet

Drake drar tillbaka sina nomineringar till Grammy Award

GAFFA.se – allt om musik

På måndagen drog den kanadensiska världsstjärnan Drake sig ur nästa års Grammy Awards och bad om att få sina nomineringar till det prestigefyllda musikpriset indragna. Det uppger källor nära rapparen.

35-åriga Drake nominerades till två priser förra månaden. Hans album Certified Lover Boy nominerades för bästa rapalbum, medan låten Way 2 Sexy nominerades för bästa rapinspelning.

Enligt källorna är det rapparen själv och hans rådgivare som har tagit beslutet att dra sig ur. Källorna säger dock inget om orsaken.

Musikorganisationen Recording Academy, som ligger bakom Grammisutdelningen, har enligt Reuters börjat ta bort Drakes nomineringar från den officiella hemsidan.

Drake har haft ett ansträngt förhållande till Grammy Awards i flera år. Förra året kritiserade kanadensaren arrangörerna bakom musikpriset för att de inte nominerat hans landsman The Weeknd till ett enda pris.

Under 2019 vägrade Drake också att uppträda vid prisutdelningen innan han kritiserade priset från scenen vid själva showen.

– Jag vill låta er alla veta att vi deltar i en attitydbaserad sport och inte en faktabaserad sport.

– Det här är en bransch där de som bestämmer ibland är människor som kanske inte förstår vad en pojke av blandad etnicitet från Kanada eller en smart spansk tjej från New York försöker säga, sa Drake när han fick det årets pris för bästa raplåt .

Det är medlemmar i Recording Academy som bestämmer vilka artister som ska nomineras till en Grammy.

Musikpriset anses vara ett av de mest prestigefyllda i sitt slag i världen, och vinnarna av årets utmärkelser tillkännages vid en show i Los Angeles, USA den 31 januari.

LÄS OCKSÅ: Rihanna på väg med ny och "helt annorlunda" musik

ANNONCE