Nyhet

Azure Blue firar tio år som artist – släpper ny singel

GAFFA.se – allt om musik

23 november 2011 släpptes Azure Blues debutalbum Rule Of Thirds. Nästan exakt tio år senare är hans nya singel Define Your Dreams här. 

– Det blir dock inget firande för jag ska på min morfars begravning i Varberg. Han föddes 23 november och ska begravas på det som skulle blivit hans 90-årsdag, säger Tobias Isaksson, mannen bakom Azure Blue, till GAFFA och fortsätter:

– Så den nya låten tillägnar jag morfar, mormor och hela min familj. Det är en mörk nystart men livet ger och tar och det är ingen idé att förneka det. Vi har klarat oss igenom en svår tid. Men jag och min tjej håller ihop och det är det som är kärnan av mitt nya album som släpps 2022. Tillsammans i mörkret.


Vad har hänt i övrigt sedan sist vi hörde från dig?

– Det är väldigt många cykler som återkommer nu. Jag har ända sedan mitt första band Laurel Music skrivit om hur allt upprepar sig och kallat både livet och kärleken en travesti. Ju äldre jag blir desto mer uppenbart ter det sig att livet imiterar sig självt i ett fåfängt försök till uppdatering. Men det är inte nödvändigtvis något negativt. Jag har på ett märkligt självklart sätt den senaste tiden stött på personer i jobb och via musiken som jag inte haft kontakt med på många år. Som jag sa till Alex Pettersson i utbildningsspecialen i GAFFA nyligen är jag återförenad med Hybris-killarna på Aloaded där jag jobbar med promotion och vid sidan av det släpper jag syntpop och indie på mitt skivbolag The Future Sound Of Stockholm.

Berätta om det nya materialet.


– Det ska bli väldigt kul att släppa eget igen! Jag har väldigt många låtar redo och kan inte hålla mig längre. Define Your Dreams är den första singeln från mitt sjätte fullängdsalbum som kommer 2022. Det grubblas som vanligt om livet och kärleken i texterna och saker vänds ut och in precis som vanligt. Men det nya soundet är tydligare. Jag har för första gången sedan 2013 släppt ifrån mig slutförandet av mixen till någon annan. Ollie Olson har gjort sista finmixen utifrån min produktion och grundmix. Han har varit fantastiskt lyhörd inför mina ljudideal och tillfört en extra lyxig dimension av välljud. Min ständiga mastrare Håkan Åkesson har också lagt en fantastisk sista hand.

Framöver kommer även nytt material från hans andra projekt, Nite Flights, och Tobias jobbar även med ett nytt projekt på svenska. 

– Jag har massa låtar men måste in i studion med ett band! För då ska det spelas trummor, bas, gitarr och keys. Ser fram emot ett 2022 där pandemin förhoppningsvis släpper sitt grepp om världen.


Lyssna på nya singeln här:

LÄS OCKSÅ: Festivalen Viva Sounds presenterar full line-up och schema


ANNONCE