Nyhet

Counting Crows kommer till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

I två decennier har Grammy och Academy Award-nominerade bandet Counting Crows skapat rockmusik för fans världen över. Bandet har sedan sin debut släppt sju album och sålt mer än 20 miljoner skivor. I våras släppte de Butter Miracle Suite One som består av fyra låtar och nästa år åker de ut på turnén Counting Crows: Butter Miracle Tour 2022. Den 3 mars spelar Counting Crows på Filadelfia i Stockholm.



Counting Crows befinner sig just nu i slutskedet av sin USA-turné och när de kommer och spelar i Europa så blir det deras första besök i världsdelen sedan 2018.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka på vägarna i USA efter all denna ledighet, men vi är riktigt exalterade över att få turnera i Europa under våren. Vi ser fram emot att se alla på konserterna 2022, säger sångaren Adam Duritz i ett pressmeddelande.

2004 spelade Counting Crows in Accidentally In Love till filmen Shrek 2. Detta ledde till en nominering till Academy Award i kategorin Best Original Song, en Golden Globe-nominering i kategorin Best Original Song och på Grammy Award nominerades den till kategorin Best Song Written For A Motion Picture, Television Or Other Visual Media. 



1993 släppte Counting Crows sitt multiplatinasäljande debutalbum August And Everything After och på skivan finns bland annat hitlåten Mr. Jones med över 450 miljoner streams på Spotify. Hösten 1996 släpptes deras andra album Recovering The Satellites som placerades på en förstaplats på Billboard 200. Sedan dess har de släppt album efter album och den 3 mars är det dags för bandet att inta Filadelfia i Stockholm för en livespelning.

Datum 2022
3 mars - Filadelfia, Stockholm

Biljetter släpps fredag 8 oktober klockan 10.00 via LiveNation.se

LÄS OCKSÅ: Kommande konsertmåsten – om GAFFAs skribenter och fotografer får välja

ANNONCE