Nyhet

Megadeth-basisten talar för första gången ut efter att han fick sparken

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i år möttes Megadeths basist David Ellefson av anklagelser om att ha groomat en minderårig tjej över nätet. Och även om den 56-årige musiker förnekade anklagelserna så fick han sedan sparken från det framgångsrika metalbandet, som han har varit en del av sedan bildandet 1983. Nu har Ellefson pratat med flera medier för första gången sedan han sparkades och berättar för både Aftershocks TV och SiriusXM om händelserna. Det rapporterar brittiska NME.

I de nya intervjuerna berättar basisten hur Megadeth-lägret ville att han skulle vara tyst när videoklippen från hans sexuella interaktioner med kvinnan över nätet läcktes i maj. Ellefson valde dock istället att följa sina juridiska rådgivares råd och komma med en offentlig förnekelse av de allvarliga anklagelserna.

– Det här är verkligen inte något jag är stolt över, men det är en privat, vuxen interaktion som har tagits ur sitt rätta sammanhang och manipulerats för att göra största möjliga skada på mitt rykte, min karriär och min familj, sa Ellefson vid den tidpunkten.

Hans beslut att uttala sig offentligt, säger han nu, kostade honom jobbet.


– I slutändan ledde det till att jag sparkades från Megadeth. Men jag har, precis som alla andra, rätt att försvara mig mot denna typ av falska anklagelser, säger Ellefson.

– Dave (Mustaine, red.) och jag är vuxna män med våra egna åsikter. När det gäller bandet var det inte bara Dave och tre sidekicks - det var ett band. Och så ville de tydligen inte att det skulle vara längre, tillägger han.

I de aktuella intervjuerna säger basisten samtidigt att han är helt lycklig och nöjd med sitt liv efter Megadeth och inte bär på bitterhet efter uppbrottet med bandmedlemmarna. Tidigare denna månad släppte Ellefson ett självbetitlat debutalbum med sitt nya band The Lucid, som också innehåller bandmedlemmar från Fear Factory och Sponge.


Megadeth besöker - nu med en ny basist - nästa års Sweden Rock Festival i Sölvesborg den inledande dagen, onsdagen 8 juni.

LÄS OCKSÅ: Metalikoner, succérappare, arenagig och hyllad indierock – här är dagens konsertnyheter

ANNONCE