Nyhet

Les Claypool, Sean Lennon med flera hyllar Zelenskyj med låt – ”Mannen med stålkulorna”

GAFFA.se – allt om musik

När Primus-basisten Les Claypool och skådespelaren och musikern Eugene Hütz hörde talas om invasionen i Ukraina, bestämde de sig för att spela in en låt tillsammans.

Låten Zelensky: The Man With The Iron Balls gästas också av Police-trummisen Stewart Copeland, John Lennons son Sean Lennon, Billy Strings på akustisk gitarr och Hützs bandkompis Sergey Ryabtseb på fiol, skriver Rolling Stone.

Bakgrunden till låten är viljan att ena människor.


– Vi gick igång på idén att skapa affirmativ musik som förespråkar enighet och visar respekt för de som verkligen gör något i det ukrainska försvaret, så som president Zelenskyj, som visar tidigare obevittnad uthållighet och hjältemod, säger Ukraina-bördiga Eugene Hütz till Rolling Stone.

Under tiden Claypool och Hütz skrev låten kom de båda fram till att ”Zelenskyj har kulor av stål”, vilket också blev låtens tema.

”To go beyond what duty calls, the world now knows Zelensky, as the man with the iron balls.”, lyder en av textraderna. Lyssna på hela låten här:

Alla intäkter från låten går till Nova Ukraine, en välgörenhetsorganisation som bidrar med humanitärt bistånd till folket i Ukraina.


LÄS OCKSÅ: Julian Lennon sjöng Imagine för första gången – till stöd för Ukraina


ANNONCE