Nyhet

Österlens nya kulturscen presenterar sommarens konserter

GAFFA.se – allt om musik

Vitaby Lanthandel är en ny kulturscen på Österlen och i sommar blir det konsertveckor som inleds söndagen den 17 juli med Thomas Stenström och avslutas lördagen den 6 augusti med Melissa Horn. Övriga artister kan du se nedan:

21 juli Moonica Mac
23 juli Tomas Andersson Wij
27 juli Daniel Adams-Ray
30 juli Albin Lee Meldau
 
Gänget som startade burgarstället Österlenburgare år 2020 tar nu nästa steg i drömmen om att sätta Vitaby Lanthandel på kartan och öppna upp platsen som en nygammal mötesplats för mat, kultur och nöje.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få ta över Vitaby Lanthandel och att driva huset vidare, säger Lukas Carpelan, projektledare, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I juli öppnar vi upp hela bakgården för sex olika utomhuskonserter. Innergården rymmer som flest cirka 1000 personer, så vi siktar på en intim och gemytlig stämning under bar himmel med dessa populära artister som i sommar har betydligt större spelningar i andra delar av landet.

Lanthandeln, som är granne med stationen i Vitaby och Vitaby järnvägshotell, öppnade 1902 och har varit byns centrum i över 100 år. Fyra ägare har passerat genom åren; Håkansson, Dahlberg, "Inge lanthandlare" och Helena Ingvarsson.

– Nu är det nya tider och sommaren 2022 tar vi över med buller och bång, avslutar Lukas.

Biljetter till konserterna säljs via Vitaby Lanthandels hemsida.

LÄS OCKSÅ: Thomas Stenströms konsert teckenspråkstolkas

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE