Nyhet

ASAP Rocky åtalad efter inblandning i skjutning

Artisten förväntas infinna sig i rätten på onsdag.

Rakim Mayers, mer känd som ASAP Rocky, greps i våras på en flygplats i Los Angeles, misstänkt för inblandning i en skjutning som ska ha skett i november 2021, enligt NBC News.

Offret som överlevde ska ha berättat för polisen att ASAP Rocky och ytterligare två personer gick fram till honom på gatan. Han hävdar att artisten hade en pistol i handen och sköt tre till fyra gånger mot honom.

Under gårdagen blev artisten åtalad efter anklagelser om två fall av misshandel, och väntas infinna sig i rätten redan på onsdag, skriver SvD.


ASAP Rocky har tidigare varit i blåsväder. När han besökte Sverige 2019 fick han sitta flera veckor på Kronobergshäktet misstänkt för misshandel. Det var i samband med en spelning i huvudstaden som han och delar av hans entourage häktades av svensk polis efter att ha misshandlat en 19-årig man.

De åklagade yrkade på att de agerat i självförsvar men blev ändå häktade under en tid. Domen blev till slut villkorlig frigivning och skadestånd till offret. Frigivningen gavs utan krav om att återvända till Sverige för ytterligare rättsliga påföljder.

LÄS OCKSÅ: RIHANNA OCH ASAP ROCKY HAR FÅTT BARN


ANNONCE