Nyhet

Britney Spears och Elton John släpper ny singel – lyssna här

Duon har tidigare hintat om ett samarbete som nu blivit verklighet.

Den åttonde augusti delade Elton John ett inlägg med orden Hold Me Closer på Instagram, följt av två emojis föreställande en ros och en raket.

Rosen sågs som en vikning till Britney Spears, som ofta använder emojin på sociala medier, medan raketen är en referens till Elton Johns smeknamn Rocketman. Rykten spreds vid tillfället om att Spears och John hade spelat in låten Tiny Dancer i en ny version, vilket också senare blev bekräftat.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Elton John (@eltonjohn)


Idag släpps singeln Hold Me Closer och blir den första nya musiken från Spears sedan hennes album Glory från 2016, enligt NME.

”Okie dokie … min första låt på 6 år !!!! Det är ganska coolt att jag sjunger med en av de stora klassikerna av vår tid … eltonofficial [Elton John] !!!! Jag är överväldigad … det är en stor grej för mig !!! Jag mediterar mer och lär mig att min plats är värdefull och fin !!!”, skriver Britney Spears i ett inlägg på Twitter.


I en intervju med The Guardian berättar Elton John om hur det var att jobba med Spears på den nya låten:


– Vi var tvungna att få hennes godkännande. Hon har varit borta så länge, det finns mycket rädsla där för att hon har blivit sviken så många gånger, och hon har inte varit en officiellt offentlig person på länge. Vi har hållit henne i handen genom hela processen och försäkrat att allt kommer bli okej.

Singeln är den första med Britney Spears sedan hon vann det rättsliga målet mot sin far, Jamie Spears, och hans 13 år långa förmyndarskap över dottern avslutades.

Lyssna på låten här:


LÄS OCKSÅ: BJÖRK SLÄPPER PODCAST OM SIN MUSIK

ANNONCE