Nyhet

Britney Spears släpper ny singel med Elton John

Duon har spelat in en Elton John-klassiker från 1971 på nytt.

Igår, måndag 8 augusti, delade Elton John ett inlägg med orden "Hold Me Closer" på Instagram, följt av två emojis föreställande en ros och en raket. 
Fans kan känna igen textraden från 1971 års hitlåt Tiny Dancer, och rykten har därför spridits om att Britney Spears och Elton John har spelat in låten på nytt i en ny version. Rosen syftar på Britney Spears då hon använder den flitigt i inlägg på sociala medier, medan raketen är en referens till Elton Johns smeknamn Rocketman.

Singeln kommer att bli den första med Britney Spears sedan hon vann målet mot sin far, Jamie Spears, och hans 13 år långa förmyndarskap över dottern avslutades. Ett fall som blev viralt under hashtaggen #FreeBritney.

Britney Spears nionde och senaste album var Glory från 2016, som GAFFA gav fyra stjärnor. 

"Glädjande nog har hon lagt mycket av EDM-inslagen, som präglade stora delar av Britney Jean, bakom sig. Visst finns fortfarande de obligatoriska envist pumpande klubb-takterna, men desto fler stunder som för tankarna till 00-talets Britney-pop och gör det svårt att inte bli lite nostalgisk", skrev GAFFAs Helena Nilsson i sin recension av albumet. Du kan läsa recensionen i sin helhet här.

Enligt källor till Billboard kommer den nya singeln att produceras av Grammisvinnaren Andrew Watt, som har jobbat med bland annat Justin Bieber, Camila Cabello och Eddie Vedder.

Med det nya släppet fortsätter Elton John sin kavalkad av låtar med gästspel av framstående, yngre kollegor.

2021 släppte han The Lockdown Sessions med gästspel som Gorillaz och Miley Cyrus. Störst genomslag fick hitlåten Cold Heart - PNAU Remix med Dua Lipa. Den har för närvarande över en miljard streams på Spotify.

När Britney Spears och Elton John kommer att släppa singeln Hold Me Closer återstår att se.

LÄS OCKSÅ: Dua Lipa utsedd till hedersambassadör för Kosovo

 


ANNONCE