Nyhet

Drake mest Shazamade artisten någonsin

Rapartisten har sökts upp av användare 350 miljoner gånger.

Musik- och ljudigenkänningsappen ”Shazam” lanserades för 20 år sedan. Då som en tjänst där användare kunde ringa till ett nummer, spela upp musik och få ett svar via sms om vilken låt och artist som spelades.

Sedan dess har tjänsten utvecklats till en app, där man genom ett enkelt knapptryck kan spela in musik för att få svar på vilken låt eller artist som spelas.

För att fira sina 20 år har tjänsten sammanställt en lista med de mest sökta artisterna och låtarna, och högst upp på listan bland mest sökta artister landar Drake med hela 350 miljoner sökningar, skriver P3 Musiknyheter.

Hans låt One Dance har lett till över 17 miljoner sökningar genom Shazam. Den mest sökta låten genom tjänstens historia är dock Dance Monkey av artisten Tones and I, som användare sökt upp 41 miljoner gånger.

Drake slog också nyligen rekord på hitlistan ”Billboard Hot 100”, där han för närvarande har 30 låtar som någon gång haft en topp fem-placering. Därmed gick han förbi The Beatles, som fram tills i år innehöll rekordet med 29 stycken.

LÄS OCKSÅ: DRAKE SLÅR THE BEATLES REKORD PÅ BILLBOARDLISTAN
ANNONCE