Nyhet

Kan den hopfällbara iPaden dyka upp före den hopfällbara iPhonen?

Först och främst ska de kommande iPad Pro-modellerna utrustas med OLED-skärmar men vad som är desto mer ögonbrynshöjande är att det nu också ryktas om att hopfällbara iPad Pro-modeller ska lanseras.

Det råder ändå ingen större tvekan om att när vi pratar surfplattor så pratar vi i nio fall av tio om Apples iPad. Men även om Apples tangentbordslösa dator varit de flestas favorit i många år har det det stått tämligen still när det kommer till designen utav dessa. När det gäller denna ganska orubbliga jättes utbud av telefoner har det hänt en smula mer och inte minst på ryktesfronten där vi tidigare rapporterat om iPhones med hopfällbara skärmar.

Enligt internetmediet MacRumors verkar det däremot som det ska hända mycket med nästa års lansering av surfplattor från Apple. Först och främst ska de kommande iPad Pro-modellerna utrustas med OLED-skärmar men vad som är desto mer ögonbrynshöjande är att det nu också ryktas om att hopfällbara iPad Pro-modeller ska lanseras.

Än så länge gäller det att ta detta rykte med en rejäl nypa salt då Apple på inget sätt bekräftat att de hopfällbara iPad-modellerna ens är på gång. Vad vi däremot vet är att Apple sedan länge tittat mycket noga på tekniken för vikbara skärmar och rimligtvis bör det därför mest röra sig om en tidsfråga innan vi får se den första hopfällbara iPaden. Kanske kommer detta till och med ske innan den beryktade och hopfällbara iPhonen sett dagens ljus.


På vilket sätt skulle en hopfällbar iPad förenkla just ditt liv? Och vilken relevans har surfplattan överhuvudtaget längre – en smidig bästis eller en överdimensionerad smartphone?

ANNONCE