Nyhet

Les Big Byrd annonserar nytt album och släpper singel

"Ledsen musik kan man bli glad av, jag vill ju inte deprimera folk".

Svenska Les Big Byrd med Jocke Åhlund i spetsen släpper sitt nya album Eternal Light Brigade i november.

Som första smakprov presenterar de singeln Eyes Like Dead Stars, en låt som enligt Åhlund själv har en ”mörk feeling”.

– Ledsen musik kan man bli glad av, jag vill ju inte deprimera folk. Det är inte därför man gör musik, men ibland kan det vara som en exorcism. Att få ut lite mörker ur sig, så blir man glad, säger Åhlund i en intervju med P3.


Han berättar även om sin relation till improvisatorisk jazz och drone, som funnits som inspiration till den nya singeln.

– Jag gillar saker som är monotont, när man hittar något sätt att transporteras och röra sig framåt fast det ändå typ är samma sak hela tiden. Som att resa i en rymdraket genom universum, supersnabbt men det är så snabbt så att det känns som att det är helt stilla ändå.

Stora delar av albumet har spelats in på Gotland, som ”hjälpt för att skapa lugn och fokus åt arbetet utan en massa vardagliga distraktioner", enligt ett pressmeddelande.


Eternal Light Brigade släpps den 25 november och blir bandets tredje fullängdare, efter They Worshipped Cats från 2014 och Iran, Iraq, IKEA från 2018.

Dessutom kommer fler singlar att släppas innan november, säger Åhlund i intervjun som finns att lyssna på i sin helhet här:


LÄS OCKSÅ: ARCTIC MONKEYS SLÄPPER NYTT – PÅ DEN HÄR SKIVAN ÄR SCI-FI BORTRÄKNAT

ANNONCE