Nyhet

Lars Ulrich om att spela med Rush: ”Finns någon som är mer kvalificerad att göra det än jag”

Metallica-trummisen delar med sig av sina upplevelser från Taylor Hawkins hyllningskonserter.

I september ägde hyllningskonserterna för den bortgångne Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins rum, på Wembley Stadium i London, respektive Kia Forum i Los Angeles.

I en stjärnspäckad line-up, med medlemmar från bland annat The Police, Rush, Oasis, Van Halen och Metallica, hyllade ett stort antal artister Hawkins liv och gärning.

I en nyligen genomförd intervju med Howard Stern reflekterar nu Metallicas trummis Lars Ulrich över sin medverkan i konserterna, enligt Blabbermouth.


– Att gå utanför Metallicas värld är inte den mest bekväma grejen för mig. Jag tror att en stor del av varför vi älskar att vara inuti Metallica-universumet är för att vi känner oss trygga, supportar varandra och har den där grejen. Att spela med Grohl och de andra Foo Fighters-grabbarna, och sen på Wembley, med Brian Johnson, sångaren i AC/DC, vi gjorde ett AC/DC-set och det var så jävla roligt att spela, berättar Ulrich för Stern och fortsätter:

– Att spela de AC/DC-låtarna passar mig. Om de hade sagt, alltså, jag älskar Rush, men om de hade sagt ”kom upp och spela 2112 med Alex (Lifeson) och Geddy (Lee)”, hade jag sagt ”det finns någon som är mer kvalificerad att göra det än jag.”

Ulrich fortsätter berätta att det var en ”helt magisk upplevelse” att få spela AC/DC-låtar med Brian Johnson och medlemmar ur Foo Fighters, och att de även spelade Black Sabbath-låtar tillsammans med Geezer Butler under L.A.-konserten några veckor senare.


Stern frågar då om Ulrich hade klarat av att spela en låt tillsammans med Rush - om han hade fått frågan - varpå Ulrich svarar:

– Om jag skulle klara av det? Att få spela med Alex och Geddy hade varit fantastiskt, såklart. Vissa av grabbarna, Chad Smith och Dave spelade några låtar med dem. Men det hade varit en uppförsbacke. Det hade krävts mycket repetition och mycket förberedelse. 2112 hade antagligen varit en lite för mastig uppgift för mig. Men beträffande att känna sig bekväm och göra grejen jag känner är på min nivå, är de där AC/DC-grejerna rätt in i min vedbod. Och jag älskar det så jävla mycket.

Hela intervjun finns att lyssna på (mot betalning) här.


Taylor Hawkins hyllningskonsert på Wembley Stadium höll på i hela sex timmar och innehöll 50 låtar framförda av en rad kända artister. Ett av de starkaste ögonblicken var förmodligen när huvudpersonens 16-årige son, Shane Hawkins, tog över trummorna till Foo Fighters-hitten My Hero från 1997.

Se en lista över höjdpunkterna från konserten här.

LÄS OCKSÅ: KISS ÅTERVÄNDER TILL SVERIGE NÄSTA SOMMAR


 

ANNONCE