Nyhet

Little Jinders nya karriärval

Artisten är ny kulturskribent på Expressen.

Artisten och låtskrivaren Josefine Jinder, även känd som Little Jinder, albumdebuterade 2013 med skivan Break Up och har sedan dess släppt ytterligare fyra album. 2015 fick hon en Grammis för Årets pop och 2016 och 2019 medverkade hon i Så Mycket Bättre.

– Josefine har faktiskt redan skrivit två texter på kultursidan. Båda ger en ny och originell bild av vad kulturjournalistik kan vara. Klar intelligens som på ett lika drastiskt som elegant sätt fångar vår tid, säger Victor Malm, kulturredaktör på Expressen, i ett pressmeddelande.

Jinder har just avslutat turnén för sitt senaste album Salta Diamanter och kommer att bidra med analyser, kommentarer och kulturessäer på Expressens kultursida.


– Jag misstänker att jag är en ganska extrem känslomänniska vilket ofta resulterar i ett enormt behov av att ventilera. Mycket av det som snurrar i mitt huvud låter sig inte koncentreras till en slagkraftig låttext och någonstans måste jag ta vägen med det ibland? Ge mig ett utlopp och jag tar det, säger Josefine Jinder.

LÄS OCKSÅ: "'Narcissist eller konstnär' – nya äventyr för Little Jinder"

ANNONCE