Nyhet

The Libertines om kommande album: "Det är en annan energi"

Bandet delar också med sig av detaljer om en ny låt från sitt fjärde studioalbum.

The Libertines ger en uppdatering om sitt kommande nya album med frontmannen Carl Barât som säger att musiken kommer att ha en "annan energi", rapporterar NME.

Arbetet med den nya skivan har ägt rum på Jamaica, där Pete Doherty tidigare sagt att de hade en "produktiv" sommar och arbetade på nytt material till bandets fjärde studioalbum innan den europeiska delen av deras senaste turné.

– Det har varit ganska produktivt. Vi försöker bara skriva några nya låtar, berättade Doherty då till NME.


Nu berättar bandet att de har färdigställt ett gäng nya låtar och att de "nu måste lära sig spela dem och därefter skriva några till".

– Ljudmässigt vill vi göra något vi inte har gjort tidigare. Jag tror att vi kommer att försöka göra något med en annan energi än tidigare. Men vi är inte i det stadiet än, säger Barât.

Doherty delar också detaljer om en ny låt som heter Shiver som han förklarar har "fått en riktig sentimental tillbakablick" till tidigare Libertines-låtar som The Delaney och Music When The Lights Go Out. Medfrontmannen Barât håller med och tillägger:


– Ja, Shiver är fantastiskt. Jag lyssnade faktiskt på det igår kväll.

Trummisen Gary Powell sa till NME i augusti att hans fokus låg på att "fortsätta framåt" med bandets fjärde album.

– Det som är bra är att alla har skrivit. Självklart kommer vi inte att försöka uppfinna hjulet på nytt, men jag tror att vi kan driva ut båten lite mer samtidigt som vi tar med oss något som har samma känslomässiga integritet och dynamik som publiken längtar efter när de kommer till en Libertines-show, berättade Powell.


Något releasedatum för det kommande albumet har ännu inte offentliggjorts, men väntas komma under nästa år.

LÄS OCKSÅ: "QUIZ: Vad kan du om The Libertines?"

ANNONCE