Nyhet

Red Hot Chili Peppers utannonserar nytt album – hör första singeln

GAFFA.se – allt om musik

Los Angeles funkrockband Red Hot Chili Peppers har precis meddelat att de släpper albumet Unlimited Love den 1 april. De har precis släppt sin första singel, Black Summer, och en tillhörande musikvideo.

Albumet blir gruppens 12:e album sedan den självbetitlade debuten 1984, det första sedan The Getaway från 2016 och det första sedan gitarristen John Frusciante återvände till bandet 2019 efter att ha varit borta i tio år, där han ersattes av Josh Klinghoffer. Det senaste Red Hot Chili Peppers-albumet Frusciante var med på var dubbelalbumet Stadium Arcadium från 2006. Han var också borta från gruppen 1992-1998, där han ersattes av Dave Navarro.

I ett pressmeddelande om det nya albumet, citerat av Pitchfork, säger bandet:

– Vårt enda mål är att gå vilse i musiken. Vi (John, Anthony, Chad och Flea) har tillbringat tusentals timmar, tillsammans och individuellt, för att vässa vårt hantverk och visa det för varandra så att vi kunde göra det bästa albumet vi kunde. Våra antenner är inställda på det gudomliga kosmos; vi var bara så jäkla tacksamma över att vara i ett rum tillsammans och försöka bli bättre igen. Vi har tillbringat dagar, veckor och månader med att lyssna på varandra, komponera, jamma fritt och arrangera frukten av detta med stor omsorg och syfte. Ljuden, rytmerna, vibrationerna, texterna och melodierna fängslade oss.

GAFFAs recensent tyckte bandets senaste album, The Getaway, var minimalism som kämpade med att tränga sig igenom radiosorlet. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Bandet åker på Europaturné i sommar, men kommer inte till Sverige.

LÄS OCKSÅ: Red Hot Chili Peppers avslöjar datum för en världsturné

ANNONCE