Nyhet

Metallica gör succé med singel från 1986

TV-serien Stranger Things har tidigare gett Kate Bush en skjuts upp på topplistorna. Nu är det Metallicas tur.

Metallicas singel Master Of Puppets från 1986 når sina högsta topplisteplaceringar någonsin sedan den släpptes för 36 år sedan. Anledningen lär vara att den användes i en scen i det sista avsnittet av den populära tv-serien Stranger Things fjärde säsong.

Eddie Munson, som spelas av Joseph Quinn, är en ny karaktär i den senaste säsongen. I det sista avsnittet för i år kan man se honom rocka loss till Metallica i den mörka spegelvärlden The Upside Down. För att dra till sig uppmärksamheten av människoätande demoniska fladdermöss spelar han Master Of Puppets på elgitarr. Se scenen i klippet nedan:

Scenen har blivit en av de mest uppmärksammade från årets säsong och nu rusar låten uppför listorna i båda USA och Storbritannien. Den ligger just nu på plats 40 på Billboardlistan och förväntas även att gå in på topp 40 i Storbritannien när listan offentliggörs på fredag den 15 juli.

Metallica har gjort ett uttalande i sociala medier där de berättar att de blev "totally blown away" av scenen. 

"Sättet som The Duffer Brothers har införlivat musik i Stranger Things har alltid varit på nästa nivå, så vi var överlyckliga över att de inte bara skulle inkludera Master Of Puppets i serien, utan även ha en så avgörande scen byggd runt den", skriver Metallica i inlägget.

Bandet har även släppt en slags duett med Eddie som går att se i videoklippet nedan:

LÄS OCKSÅ: Kate Bush slår tre världsrekord
ANNONCE