Nyhet

Pearl Jam stod på scen igen – Eddie Vedder har återhämtat sig

Extremvärmen i Europa ställde till det för Eddie Vedder som skadade stämbanden på grund av brandrök och damm.

Storbritannien noterade den högsta temperatur som någonsin har uppmätts i landet tidigare i juli: 40,3 grader. Samtidigt härjade bränder i Spanien, Frankrike och Portugal till följd av torkan och temperaturer över 40 grader uppmätes på flera ställen.

Hettan, torkan och bränderna ledde till att rockbandet Pearl Jam tvingades att ställa in sin planerade konsert i Wien onsdagen den 20 juli. Sångaren Eddie Vedders stämband hade tagit skada av brandröken och dammet som nådde bandets utomhusspelning i Paris den 17 juli. I samråd med läkare så ansågs inte halsen vara återställd nog för att klara en spelning.

Bandet skrev i ett gemensamt uttalande på sin hemsida:

"Som band är vi mycket ledsna och har försökt hitta alternativ för att fortfarande kunna spela. Och Ed vill spela. Det finns bara ingen hals tillgänglig just nu ..."

De ställde sedan även in sin spelning i Prag samt de två första av tre planerade spelningar i Amsterdam. Men den 25 juli hade frontmannen återhämtat sig och deras sista spelning på den europeiska turnén kunde gå av stapeln i Amsterdam. 

Då passade bandet på att bjuda publiken på några låtar som de sällan spelar live samt flera covers. Nothing As It Seems spelades för första gången på årets Europaturné. De spelade också Mankind och Off He Goes samt W.M.A.. Den sistnämnda har Pearl Jam inte spelat live i Europa sedan 1993.

 

Dessutom tolkades Black Diamond med Kiss samt Princes Purple Rain och Neil Youngs Rockin' In The Free World.

LÄS OCKSÅ: Red Hot Chili Peppers är snart tillbaka med nytt album
ANNONCE