Nyhet

Red Hot Chili Peppers är snart tillbaka med nytt album

Los Angeles funkrockband Red Hot Chili Peppers har precis meddelat att de snart är tillbaka med ett nytt album, Return Of The Dream Canteen.

Bandet släppte sitt senaste album, Unlimited Love, den 1 april i år. GAFFAs recensent var positiv och beskrev det som "en efterlängtad återkomst" även om de kanske inte kunde upprepa succéer som Californication eller Stadium Arcadium. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Det var deras tolfte album sedan den självbetitlade debuten 1984 och det första som släpptes på sex år. John Frusciante var tillbaka på gitarr och Rick Rubin agerade producent. Frusciante återvände till bandet 2019 efter att ha varit borta i tio år, och under tiden ersattes av Josh Klinghoffer. Det senaste Red Hot Chili Peppers-albumet Frusciante var med på innan Unlimited Love var dubbelalbumet Stadium Arcadium från 2006. Han var också borta från gruppen 1992-1998, där han ersattes av Dave Navarro

"Spelglädjen, samspelet och fantasin låter onekligen som en grupp som har hittat hem, även om deras storhetstid är förbi", skrev GAFFAs recensent om Unlimited Love.

Bandet befinner sig just nu på en världsturné som påbörjades i Europa i juni och nu har nått amerikansk mark. 

Bara månader efter att senaste albumet gavs ut meddelar de att nästa album, Return Of The Dream Canteen, som ännu en gång har producerats av Rick Rubin kommer att ges ut den 14 oktober, detta skriver Consequence.

"Vi letade efter oss själva som det band som vi på något sätt alltid har varit. Bara för skojs skull jammade vi och lärde oss några gamla låtar. Snart började vi den mystiska processen att bygga nya låtar", säger Red Hot Chili Peppers i ett gemensamt uttalande och fortsätter:

"När vi väl hittade den där slipströmmen av ljud och vision fortsatte vi bara att gräva". 

De beskriver låtskrivandet som en dröm och att de hade så många låtar till slut att de inte visste var de skulle göra av dem. Men nu har de kommit på planen, att släppa två dubbelalbum efter varandra. De beskriver det nya albumet som att det är skapat med blodet från deras hjärtan.

LÄS OCKSÅ: Tom Morello tacklades av misstag av säkerhetsvakt

 

ANNONCE