Nyhet

Välkända trummisar tar avstånd från intervju om Taylor Hawkins

Matt Cameron och Chad Smith, trummisar i Pearl Jam respektive Red Hot Chili Peppers, intervjuades av tidningen Rolling Stone i samband med Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins plötsliga död.

De antog båda att artikeln hade ett positivt mål, men efter publiceringen av artikeln har de båda gått ut och uttryckt sitt eget avståndstagande från artikeln. Detta då båda känner sig felciterade och att deras svar är tagna ur sitt sammanhang.

"Jag blev tillfrågad av Rolling Stone om jag skulle vilja dela med mig av några minnen från vår tid tillsammans, som jag trodde skulle vara en del av en kärleksfull hyllning som han förtjänade. Istället var historien de skrev sensationalistisk och missvisande...", skrev Chad Smith på Instagram.
I artikeln har de två trummisarna båda citerats över att ha upplevt en växande utmattning från Hawkins sida. Dessa uttalanden gäller både Hawkins förhållningssätt till Foo Fighters hektiska turnerande, men också till specifika händelser.

Dessa specifika incidenter som nämns i artikeln handlar om samtal mellan bandmedlemmarna och dessutom en händelse där Hawkins tydligen hade kollapsat i ett flygplan på väg till en konsert. En representant för Foo Fighters sa vid publiceringen av artikeln att dessa uttalanden inte stämmer.

Matt Cameron som var en av de intervjuade i artikeln skrev på Instagram:

"Jag antog att det skulle vara en hyllning av hans liv och arbete. Mina uttalanden togs ur sitt sammanhang och formades till en berättelse jag aldrig hade tänkt mig. (...) Jag har den djupaste kärleken och respekten för Taylor, Dave och hela Foo Fighters-familjen."
Foo Fighters och Hawkins familj har ännu inte svarat på de två trummisarnas uttalanden.

LÄS OCKSÅ: Pearl Jam hyllade Taylor Hawkins med Foo Fighters-cover


ANNONCE