Nyhet

"Jag känner skräckblandad förtjusning" – Markoolio släpper bok om uppväxten

GAFFA.se – allt om musik

Marko Lehtosalo, också känd som Markoolio, släpper nu boken Mörkret Och Den Rosa Bubblan. Berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm skulle komma att bli en stor artist i Sverige.

Marko slog igenom 1998 under artistnamnet Markoolio med låten Sommar Och Sol, och har sedan dess släppt flertalet låtar och hits. Men nu är han redo att berätta om historierna innan Markoolio skapade sig ett namn på musikscenen.

– Jag känner en slags skräckblandad förtjusning just nu. Boken har rivit upp gamla sår från barndomen och jag har berättat saker som jag hållit hemligt, mycket för att skydda morsan. Men hon vill att jag ska berätta, och om min historia kan hjälpa någon annan så känns det värt det. Samtidigt har det varit en rolig resa att påminnas om alla turnéer och allt jag gjort, jag har trots allt varit verksam artist i 24 år nu, säger Marko Lehtosalo i ett pressmeddelande.


De mörka minnena från barndomen och hemligheterna som han och hans familj burit på innefattar bland annat styvpappans slag med bältet, mammans spritmissbruk och om att hånas i skolan för märkeskopior. För Marko har livet varit en kamp att ta sig igenom. Första gången han öppnade upp sig om barndomen och uppväxten var 2018 i sitt uppmärksammade sommarprat.

Boken är skriven tillsammans med journalisten Gustav Gelin, som Marko känner väl. 

– Vi är barndomsvänner och det har varit en stor fördel att jag kan Markos historia, även om det har kommit fram väldigt många nya saker under alla timmar som vi suttit och pratat. Men om någon ens kommit på tanken, när jag och Marko stökade runt på syslöjden i åttan på Myrsjöskolan, att vi 30 år senare skulle skriva en bok ihop så skulle vi bara garvat. Det hade varit så fullständigt orimligt. Men nu har vi gjort det och det har varit en spännande, känslomässig och stundtals lätt kaotisk resa genom minnenas allé, säger Gustav Gelin i ett pressmeddelande.


Boken Markoolio – Mörkret Och Den Rosa Bubblan släpps den 22 mars.

LÄS OCKSÅ: Patrik Arve släpper egen öl – Skärpning På Alla Plan

ANNONCE