Nyhet

Bob Dylans förlag medger att böcker för 6000 kronor hade falska autografer

Experter tvivlade på de "handsignerade" exemplaren av The Philosophy Of Modern Song, som kom med ett äkthetscertifikat från Simon & Schuster.

Simon & Schuster har erkänt att de handsignerade exemplaren av Bob Dylans nya bok, The Philosophy Of Modern Song, innehöll falska autografer. Bokförlaget utfärdade äkthetscertifikat med den begränsade upplagan men erkände under söndagen att Dylan inte signerat böckerna värda 6000 kronor.

Sedan böckerna började anlända förra veckan har experter på nätet identifierat vad de tror är 17 varianter av Dylans autograf, återskapade med en automatiserad signeringsmaskin eller autopen, enligt Variety. Efter att först ha vägrat återbetalningar säger utgivaren nu att köpare kommer att få pengar tillbaka och kan behålla sina kopior utan kostnad.

– Till de som köpte den begränsade upplagan av Philosophy Of Modern Song vill vi be om ursäkt, twittrade Simon & Schuster och fortsatte:

– Som det visar sig innehåller böckerna i begränsad upplaga Bobs originalsignatur, men i en avskriven form. Vi åtgärdar denna information genom att ge varje köpare en omedelbar återbetalning.

Pitchfork har sökt representanter för Dylan, men de meddelade att de inte har något att tillägga till förlagets uttalande.

LÄS OCKSÅ: "Uppskattad Göteborgsscen kan tvingas stänga"

ANNONCE