Nyhet

Bob Hund inleder turné med ny singel

"Nu har du gått för långt!" är den första singeln från det kommande dubbelalbumet "Drömmen Är En Råvara" och "Verkligheten Är En Raffinerad Produkt".

Den 30 november släpper Bob Hund sin nya singeln Nu har du gått för långt!, och är den första låten att släppas från kommande Drömmen Är En Råvara och Verkligheten Är En Raffinerad Produkt – ett dubbelalbum där ena delen släpps den 26 januari och resten till sommaren.

I ett pressmeddelande beskrivs riffet på kommande låt så pass komplicerat att det tog medlemmarna 25 år att lära sig, men nu är låten äntligen klar.

– De kommer ömsom hjälpa och stjälpa varandra. Bob Hund försöker studera ett antal motsatsförhållanden både med stjärnkikare och mikroskop. Vi kommer garanterat att misslyckas med att reda ut begreppen och till slut kommer Bob Hund antagligen fabricera fler frågor än svar, säger bandet i ett pressmeddelande.


Bob Hunds allra första skivor spelades in i legendariska Tambourine Studios i Malmö tillsammans med producenten Per Sunding. Inför det nya albumet klev bandet återigen över tröskeln till den gamla tegelbyggnaden. Bob Hunds Thomas Öberg säger:

– Vissa dofter kan framkalla minnen på samma sätt som musik. Den allra mest intressanta detaljen med Tambourine Studios är att det luktar exakt likadant nu som då. Vi är inte säkra men doften beror antagligen på plastmattan som ligger i den långa entréhallen. Folk brukar säga att magin sitter i väggarna, men Bob Hund tror att magin sitter i plastmattan.

Singelsläppet är även starten på den turné – Den Overkliga Sanningen – som inleds med fyra spelningar på Södra Teatern i Stockholm mellan den 1 och 4 december. Se alla resterande datum nedan:


1/12 Stockholm, Södra Teatern
2/12 Stockholm, Södra Teatern
3/12 Stockholm, Södra Teatern
4/12 Stockholm, Södra Teatern
27/1 Umeå, Idunteatern
28/1 Luleå, Kulturens hus
3/2 Halmstad. Halmstad Teater
4/2 Örebro, Conventum
10/2 Strängnäs, Thomas Arena Teater
11/2 Vara, Vara Konserthus
16/2 Kristianstad, Kristianstads Teater
17/2 Malmö, Slagthuset
24/2 Göteborg, Stora Teatern
25/2 Göteborg, Stora Teatern
3/3 Karlstad, Scalateatern
4/3 Uppsala, UKK
9/3 Linköping, Konsert & Kongress
10/3 Jönköping, Spira
11/3 Nyköping, Culturum
16/3 Gävle, CentralTeatern
17/3 Piteå, Acusticum

Biljetter hittar du på: https://www.unitedstage.se/artister/bob-hund/

LÄS OCKSÅ: "Uppskattad Göteborgsscen kan tvingas stänga"


ANNONCE