Nyhet

Kite till Dalhalla

Den hyllade duon spelar i det nedlagda kalkbrottet nästa år.

Den 2:a september 2023 spelar Kite i Dalhalla, arenan i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik. Ambitionerna är minst lika uppskruvade som dom var inför duons numera klassiska konserter på Cosmonova 2015 och Kungliga Operan 2019. Som support tar duon med sig det amerikanska Cold Cave.

För att utnyttja Dalhallas visuella potential samarbetar Kite även denna gång med filmaren Andreas Nilsson som gjorde scenografin och projektionerna på Kungliga Operan.

LÄS OCKSÅ: "Piskar upp både bpm och hjärtfrekvens"


Han har också varit scenograf på Dramaten och gjort videos åt artister som The Knife, Moby, MGMT och Kanye West. Än så länge har Andreas Nilsson inte gjort någon Kite-video, men han bidrog till duons allra första konsert genom att låna ut en DVD med avantgardefilmaren Maya Deren som visades när bandet livedebuterade den 11:e april 2008. Då var Kites första EP ännu inte släppt och det kom cirka 50 personer till skivaffären Rundgång i Malmö.

Vi hittade en projektor i ett soprum, säger Nicklas Stenemo i ett pressmeddelande. Jag klippte ihop en video. Med det visuella ville vi kompensera för att det bara var vi två.

– Vi hade visuella ambitioner redan då, säger Christian Hutchinson Berg.


Exakt hur den världen kommer att se ut i Dalhalla är än så länge hemligt men Kite och Andreas Nilsson har tittat mycket på Nicolas Cage-filmen Mandy.

När konceptet om hur vi kan angripa Dalhalla föll på plats kändes det som att all ängslighet försvann, och att detta är något vi absolut måste göra, säger Nicklas Stenemo.

Biljetterna släpps 1 december kl. 10.00 via dalhalla.se


LÄS OCKSÅ: "LISTA: Kites tio bästa låtar"

ANNONCE