Nyhet

Lisa Miskovsky släpper ny musik och åker ut på turné

Artisten är på gång med nya alster. I februari släpper hon sin nya EP ”Eljest”, som blir hennes första skiva på svenska. I samband med detta åker hon också på vårturné.

Den 11 november släppte Lisa Miskovsky det första smakprovet på den nya skivan – singeln Jag Som Vann. Låten är en svensk version av hennes Melodifestivalbidrag Best To Come med fri svensk översättning av Annika Norlin. Eljest, som EP:n heter, släpps i slutet av februari.

– Idén till den svenska EP:n har funnits där länge och nu har jag nog nått fram musikaliskt där jag vill vara... att skriva på svenska är spännande, nytt för mig och lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt, berättar Lisa i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att få skriva med Annika Norlin är en ynnest och hennes tankar om vardagen är både roliga och vackra. EP:n tar mig tillbaka till mina rötter i det enkla och nakna.


I samband med släppet åker även Miskovsky ut på vårturné. I sin konsertföreställning Eljest tar hon med publiken till en glänta i sin del av världen. Här beskriver hon känslan av att vara den udda fågeln – lite eljest – med två olika kulturer från andra länder i ryggen.

Turnédatum hittar du nedan:

16/3 - Skellefteå - Nordanå Teater
17/3 - Östersund - Storsjöteatern
18/3 - Sundsvall Teater
24/3 - Uppsala - Katalin
25/3 - Gävle - Teater
26/3 - Stockholm - Rival
19/4 - Göteborg - Stora Teatern
21/4 - Malmö - Palladium
5/5 - Luleå - Kulturens hus
6/5 - Umeå - Folkets Hus Idun


Biljetter hittar du via Despotz Records.

ANNONCE