Nyhet

En av Sveriges viktigaste scener för ny hårdrock öppnar för nya band

Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival är stolta att för 16:e året erbjuda nya och hårt kämpande band möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival.

Nemis står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige. Den 15 november öppnade ansökan till en av landets viktigaste livescener för ny inhemsk hårdrock, och som arrangeras i sommar den 8 juni.

Bland de band och artister som har gästat Nemis-scenen tidigt i sina karriärer finns bland andra Sparzanza, Browsing Collection, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Scarlet och Maidavale.

– Nemis är en unik möjlighet för band och artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap. Det är roligt att scenen på Sweden Rock har levt så länge och att den tillhör våra mest populära, förklarar Carin Hallin i ett pressmeddelande, vikarierande utvecklingsledare för musikverksamheten på Studiefrämjandet.


Minst hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler tjejer och kvinnor att spela hårdrock.

– Tillsammans med Studiefrämjandet vill vi sända tydliga signaler om att framtidens hårdrocksscen är till för alla, inte bara för männen och killarna, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice VD på Sweden Rock Festival.

Band och artister från hela Sverige kan ansöka. För att få delta i uttagningen får artisten inte vara kontrakterad till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan ska vara gjord senast den 5 januari 2023. 


Ansökan görs på https://www.studieframjandet.se/nemis/spelapanemis

LÄS OCKSÅ: "Åtta svenska Grammy-nomineringar"

ANNONCE