Nyhet

The xx firar tioårsjubileum med ny vinylutgåva

Dessutom bjuds vi på en utökad digital version av albumet som innehåller liveversioner av deras mest spelade låtar.

För tio år sedan släppte The xx albumet Coexist. På denna uppföljare till den hyllade självbetitlade debuten fortsatte Londontrion – bestående av Romy Madly Croft, Oliver Sim och Jamie Smith (känd som Jamie xx) – att bemästra det där fascinerande, sparsmakade soundet, samtidigt som de utvidgade sin musikaliska horisont för att innefatta mer av Jamies elektroniska palett. 

Coexist blev årets bäst säljande vinyl. Samtidigt gick bandet från att spela på små, intima klubbar till att bli en internationellt eftertraktad liveakt som kurerade egna festivaler och samarbetade med symfoniorkestrar. Kronan på turnéverket utgjordes av 25 spelningar på Armory i New York där ikoner som Beyoncé, Jay-Z och Madonna befann sig i publiken. 

För att uppmärksamma tioårsjubileet för Coexist släpper The xx en begränsad utgåva av genomskinliga vinyler. Dessutom bjuds vi på en utökad digital version av albumet som innehåller liveversioner av Angels, Chained och Reunion & Sunset.


När Coexist kom 2012 recenserade GAFFA albumet och gav fyra stjärnor:

"Den prisade, hyllade, barskrapade debuten gick helt i svart, med ytterst få andra inslag i annat än vitt. I varje av de tre år som passerat sedan dess har den kommande uppföljaren från Londontrion räknats bland den mest emotsedda av alla albumsläpp som förväntats komma ut under året.

Nu är The xx är tillbaka, med ett album som är minst lika intressant som sin föregångare, med både nya ljud och idéer som gamla."


LÄS OCKSÅ: "Bruce Springsteen försvarar biljettpriser inför kommande turné"

ANNONCE