Nyhet

Waterbaby tilldelas Musikförläggarnas stipendium

Förra veckan tillkännagjordes det att Louise Hoffsten blev tilldelad Musikförläggarnas hederspris. Årets stipendium går nu till Waterbaby.

Kendra Egerbladh, mer känd som Waterbaby, tilldelas Musikförläggarnas stipendium, trots att hon inte släppt några egna låtar. Hennes kollaborationer, med bland andra Hannes och Seinabo Sey, visade sig vara nog för att visa hennes potential.

Årets motivering lyder:

”Musikförläggarnas stipendium går i år till en låtskrivare och artist som har fängslat fans och tastemakers världen över – detta trots att hon inte har släppt något själv än. Vi har fått en tease av hennes musik genom hennes kritikerhyllade gästverser, där hon med en kombination av hennes mjuka röst, charmiga melodier och texter levererar låtar som en försvinner i. Hon har på kort tid bubblat upp till en av de mest intressanta musikskaparna där ute, och nu när hennes egna låtar börjar ta form väntar vi spänt på vad denna lovande talang kommer att introducera oss till i framtiden. 


Det är med stor glädje vi presenterar årets Musikförläggarnas stipendiat: Kendra "Waterbaby” Egerbladh!"

Årets stipendiejury består av GAFFAS egna chefredaktör, Johanna Eriksson, samt Fumi Amao som arbetar med samarbeten mellan artister och skivbolag på Spotify. 

– Jag är så glad och tacksam över att få årets stipendium, det behövdes absolut! Stort tack för att ni tror på mig och min musik, som ni förhoppningsvis kommer få höra mer av snart, säger Kendra “Waterbaby” Egerbladh i ett pressmeddelande.


Stipendiet delas ut på Grand Hotel den elfte november.

Tidigare år har stipendiet delats ut till: Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius, Thibo ”Panda Da Panda” Girardon, Beatrice Eli, Leslie Tay, Carl-Mikael ”Gud” Berlander, Fanny Hultman och Madelene Eliasson (MADFUN), Lova ”LOVA” Sönnerbo, Imen ”Imenella” Mohamed, Sam Ezeh




ANNONCE