Nyhet

GUIDE: 38 färska skivor du bör kolla in

Här finns något för alla.

OBS! En spellista med alla släpp hittas längst ner i artikeln

Joel Alme – Sköt Er Själva Så Sköter Jag Inte Mitt

“Lyckad blandning av 60-talsnostalgi och diskbänksrealism” – Ieva Kisieliute TILL RECENSIONEN

Slipknot – The End, So Far


“Det något labila och aggressiva slutet, än så länge” – Andreas Trella TILL RECENSIONEN

Björk – Fossora


“Knepigt och knasigt men utan spänning” – Kristofer Hadodo TILL RECENSIONEN

Deville – Heavy Lies The Crown


“Mer våghalsighet, mer metal och mer rutin” – Jesper Robild TILL RECENSIONEN

Dropkick Murphys – This Machine Still Kills Fascists


“Ensam är stark men tillsammans är starkare” – Ieva Kisieliute TILL RECENSIONEN

Beverly Kills – Kaleido 


“Ångestfri blandning av postpunk och drömpop” – Ieva Kisieliute TILL RECENSIONEN

Pixies – Doggerel


“Omskakande tivolifärd med musikernas musiker” – Ieva Kisieliute TILL RECENSIONEN

Nord & Syd – Aldrig Sälja Slut


Nord & Syd har sedan debutalbumet Som En Människa (2013) förvaltat och utvecklat en form av indiepop som skär rakt in i dig. Recension på ingång.

Mathias Zachrisson – Vågorna


Efter att ha synts i band som Simian Ghost och Light Vibes solodebuterade den Stockholmsbaserade musikern och producenten Mathias Zachrisson våren 2020 med debutalbumet Vinrött Leende & Oskyldigt Grön. Här är uppföljaren.

Kerstin Ljungström – 7856


Producenten, musikern och låtskrivaren Kerstin Ljungström skickar ut sin debut-EP. Beskrivs som "en berörande och personlig samling av tidlös svensk pop, från tårdrypande sorg till euforiskt rus i en och samma lägenhet med portkoden 7856."

Sol Messiah – God CMPLX


Det här blir den Atlanta-baserade rapparens första fullängdare på Rhymesayers Entertainment.

Balloon Maker – Field Trip


Indiefolk från Göteborg. Debutalbumet spelades in i en gammal mjölkfabrik i Västra Götalands inland.

Sabina Ddumba – Dear 27 Pt. 2


Nu kommer Sabina Ddumbas andra EP för i år. ”Det är en lite annan känsla på del 2. Kanske är den mer åt R&B-hållet än vad första EP:n var", säger Sabina Ddumba.


Lydmor – Nimue

Lydmor har etablerat sig som ett av de mest unika namnen på både den danska och internationella musikscenen. Den elektroniska musiken och de visuellt överdådiga livespelningarna har blivit hennes kännetecken.


Nicholaus Sparding – The In Between

"Låtarna skrevs under sommaren 2022, med undantag för låt nr 7 (A hundred and forty eight days of magical thinking) som är en pianoimprovisation som jag skrev till en planerad konstutställning hösten 2020. Klaus Dinger och Michael Rother har skrivit musiken till låt nr 6 (Seeland/We lie). Originalet (Seeland) är ett instrumentalt stycke av det tyska bandet NEU!, där jag har lagt till text."


Mr. Tophat – This Is Pop

Musiken håller sig kvar i den elektroniska dansvärlden men viker samtidigt av mot ett nytt musikaliskt håll där popmusiken får hålla i taktpinnen.


Daniel Saturn – Jag Är Verksamheten

När läkaren och electromusikern Daniel Saturn släpper nytt album hamnar vi i en elektronisk dystopi i sjukhusmiljö.


Boerd – Caution: Fragile

Tre år efter hans senaste album är den Stockholmsbaserade musikern och producenten boerd (Bård Ericson) tillbaka med en resa genom melankoliska ljudlandskap, pulserande triphop-beats och melodier som får dig vilja luta dig tillbaka och reflektera. 


Stuzzi – Le Fruit Disco

"Jag har fyllt låtarna på 'Le Fruit Disco' med cumbia, disco, samba, highlife, house och afrobeat. Jag har slagit på varenda grej i studion, lekt fram låtarna som ett barn, mumlat påhittade ord och försökt blanda alla mina influenser. Musiken ska låta som en stor cocktail av världens bästa rytmer, instrument och energier. Det är absolut extra allt, och jag har försökt göra det utan att tappa klubbkänslan.”


Snark – Dystra Sånger

Snark är musik med bas i Musikens Hus, Göteborg. Gruppen karakteriseras av känslig sång och raka nakna texter inbäddade i vackra popmelodier. 


Sofia Vivere – Tsunami

Vivere har ett sound som rymmer storslagen pop, gospel och R&B-influenser.


Rebecka Sandberg – Ring Mig (0739-81 25 03)

Rebecka har sina rötter i Norrköping, men genom band som The Judas Bunch och under eget namn har hon färdats till countryns hemland USA vid flertalet tillfällen, där hon bland annat gjort nedslag på det legendariska Tootsie's. Tidigare har hon, trogen genrens originalspråk, sjungit in sina alster på engelska, men nu blir det på svenska.


Shygirl – Nymph

Shygirl är den dekonstruerade klubbmusikens största framtidslöfte. Personen bakom är Blane Muise från Blackheath i södra London.


Månskensbonden – Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Indie på österbottnisk svenska. Mannen bakom Månskensbonden, Markus Bergfors, sjunger om slitningar, om att försöka balansera på två tektoniska plattor samtidigt som världen skakar och förändras utan att bry sig om. "Det är sånger om svavelosande predikningar, om frigörelse genom musik, om människor som trillar omkull eftersom de fötts in i sprickorna, om medelklasslivets dåliga samvete, om människans ensamhet, om att försöka övervinna ensamheten genom kärlek och gemenskap. Sånger om att ta i från tårna bara för att höras", hälsar ett pressmeddelande.


Bland dagens skivsläpp hittas även ny musik med The Big Pink, Dodie, Freddie Gibbs, Fujiya & Miyagi, Julia, Julia (från The Coathangers), Kid Cudi, Lambchop, Melody's Echo Chamber, Off!, Oren Ambarchi, Titus Andronicus, Yeah Yeah Yeahs, YG, City Of Caterpillar.

Exakt alla släpp hittar du i den här spellistan. Bara att plocka ut det som lockar mest!

ANNONCE