Nyhet

CANCELKULTUR: Roger Waters får fortfarande spela i Frankfurt

Domstolen avvisar lokala myndigheters anklagelser om att Waters skulle vara antisemit.

När den 79-årige brittiske rocklegenden Roger Waters gav en konsert i Stockholm förra helgen skedde det i skuggan av flera månaders kontrovers.

Både på grund av Pink Floyd-veteranens uttalanden om kriget i Ukraina och på grund av återkommande anklagelser om att Waters skulle vara antisemit på grund av hans kritik av Israels politik gentemot den palestinska befolkningen.

På grund av de sistnämnda anklagelserna – som Waters själv kategoriskt förnekat – beslutade myndigheterna i den tyska staden Frankfurt tidigare i år att förbjuda Waters planerade konsert i staden.


Beslutet att censurera rocklegenden möttes av kritik från flera av Waters framstående kollegor. Och nu ryktas det om att en tysk domstol har upphävt stadsfullmäktiges beslut – och avvisat deras anklagelser om antisemitism.

Enligt Ritzau upphävde domstolen på Waters begäran beslutet från delstaten Hessen och stadsstyrelsen i Frankfurt och beordrade de berörda myndigheterna att "säkra Waters tillträde till Frankfurt Festhall på kvällen den 28 maj, så att han kan framföra en konsert där som en del av sin europeiska turné This is Not a Drill."

LÄS OCKSÅ: Roger Waters lovar att fortsätta turné – trots anklagelser om antisemitism


ANNONCE