Nyhet

Childish Gambinos stora hit började som diss-låt mot Drake

"Jag gjorde den som en We Are The World fast för trap."

Donald Glover, också känd under artistnamnet Childish Gambino, släppte sin megahit This Is America 2018.

I en nyligen genomförd intervju med GQ berättar artisten om bakgrunden till låten och att den först var tänkt att vara ett så kallat ”diss track” riktat mot kanadensiska rapparen Drake.

– Hela idén började som ett skämt. ”This is America”, det var allt vi hade, den textraden. Och det började som en diss mot Drake om jag ska vara helt ärlig, som ett kul sätt att göra det på. Men sen tänkte jag ”det här är rätt bra ändå”, och sa ”låt mig leka med det här.”


Glover berättar vidare att låtens musikvideo tog mycket inspiration från Michael Jacksons Thriller och att de studerade Jacksons ikoniska musikvideo och danskoreografi under väldigt lång tid.

Enligt Glover hade också upproren och upploppen under 2018 en stor inverkan på skrivprocessen. Han förklarar att flera artister bjöds in i processen och att han hade sessions med bland annat Young Thug.

– Jag gjorde den som en We Are The World fast för trap. För mig är kultur en koncentration av information, så jag tänkte ”allt det här behöver komprimeras i det här ögonblicket.” Det som hände behövde kännas som att det bara kunde hända just nu.


Artisten säger också att beslutet att filma musikvideon med analog film var medvetet.

– Det behövde kännas sammanhängande, det behövde kännas som en händelse. För det känns som att internet liksom rånar händelser.

Se hela intervjun här (segmentet om This Is America börjar 17 minuter in):


LÄS OCKSÅ: RÄTTEGÅNGEN MOT CHILDISH GAMBINOS HITLÅT LÄGGS NER

ANNONCE