Nyhet

Countryartist visar missnöje mot HBTQIA-vänligt ölmärke – missar ironin

Brantley Gilbert kastade en burk Bud Light på golvet under en konsert i Alabama som en reaktion på ölmärkets samarbete med transpersonen Dylan Mulvaney. Han gjorde det under en cover av en Queen-låt, omedveten om ironin.

Countrymusikern Brantley Gilbert gjorde ett oväntat utspel under en konsert i Alabama den 15 april, då han kastade en burk Bud Light på scenen mitt under en cover av Queens låt Another One Bites the Dust. Händelsen inträffade kort efter att Bud Light inlett ett samarbete med transpersonen och sociala medier-profilen Dylan Mulvaney, som tidigare skapat videoserien 365 Days Of Girlhood om sin könsövergång.

Att Gilbert kastade ölbruken till tonerna av HBTQIA-ikonen Freddie Mercury gör utspelet otvivelaktigt ironisk.

Detta samarbete har väckt kritik från konservativa grupper i USA, vilka nu uppmanar till bojkott av Anheuser-Busch, företaget som äger Bud Light. Anheuser-Busch har dock sedan tidigare framstått som HBTQIA-vänliga, enligt Newsweek.


Trots att Gilbert själv inte dricker alkohol, valde han att markera sitt missnöje med Bud Light under konserten. Videoklipp från konserten visar hur Gilbert kastar burken på golvet samtidigt som han säger "Yeah, fuck that". Händelsen mottogs med applåder från publiken. Efter detta fick Gilbert en ny ölburk som han kastade till sin trummis och uppmanade honom att tömma den.

 


Anheuser-Buschs VD, Brendan Whitworth, har bemött bojkottdiskussionerna i ett uttalande där han säger att företaget aldrig haft avsikten att vara del av en diskussion som splittrar människor, och att de istället sysslar med att föra samman människor över en öl. 

Brantley Gilbert kommer att turnera med Nickelback under sommaren.

LÄS OCKSÅ: Kid Rock skjuter sönder ölburkar – protest mot bryggeri 


ANNONCE