Nyhet

Fleetwood Macs Christine McVies dödsorsak offentliggjord

Sångerskan och keyboardisten dog av en stroke, rapporterar flera amerikanska medier.

Christine McVie, sångerska och keyboardist i legendariska Fleetwood Mac, avled i slutet av november 2022, vid 79 års ålder. Vid den tidpunkten offentliggjordes inte hennes dödsorsak, och familjen meddelade endast att hon "gick bort lugnt" på sjukhus "efter en kort sjukdom". 

Den 3 april rapporterade The Blast att McVies död främst orsakades av en ischemisk stroke. Det händer när blodtillförseln till en del av hjärnan avbryts eller minskar, vilket förhindrar att hjärnvävnad får syre och näringsämnen.

I McVies dödsattest framgår det att musikern också diagnostiserats med "metastaserande malignitet av okänt primärt ursprung", vilket innebär att cancerceller upptäckts i hennes kropp, men det var inte möjligt att fastställa varifrån de härrörde.


När McVies gick bort hyllades hon unisont av flera stora artister och band. Förutom hennes tidigare bandmedlemmar Stevie Nicks and Mick Fleetwood, anslöt även Haim, Harry Styles, Wilco och LCD Soundsystem

Trots hennes bortgång hoppas fans att Fleetwood Mac ska återförenas och fortsätta spela, men på Grammisgalan i februari svarade Mick Fleetwood: 

– Just nu tror jag verkligen att gränsen har dragits med förlusten av Chris [Christine McVie], sa Mick till LA Times


LÄS OCKSÅ: Mick Fleetwood om Fleetwood Macs framtid: ”Jag skulle säga att vi är klara”

ANNONCE