Nyhet

Foo Fighters tillkännager nytt album – lyssna på ny singel här

Ett år efter Taylor Hawkins död är Foo Fighters redo att göra comeback.

I mars 2022 fick det amerikanska rockbandet Foo Fighters ta farväl av sin trummis, Taylor Hawkins, som dog bara 50 år gammal. Nu rapporteras det i ett pressmeddelande att efter "ett år av svindlande förlust, personlig självrannsakan och bitterljuva minnen" återvänder gruppen med sitt 11:e album.

Det var under onsdagen som Foo Fighters lade upp en helt ny singel vid namn Rescued tillgänglig på olika streamingplattformar. Det har inte kommit något nytt från Foo Fighters sedan albumet Medicine At Midnight från 2021, men nu meddelar de att ett nytt album kommer den 2 juni 2023.


Det nya albumet har fått namnet But Here We Are, vilket i pressmaterialet beskrivs som "en brutalt ärlig och känslomässigt rå respons på allt som Foo Fighters har gått igenom det senaste året". I fortsättningen på detta sägs det att skivan ska bli ett vittnesbörd om "musikens, vänskapens och familjens helande krafter".

Det nya albumet blir därför det första kapitlet i en ny era för amerikanska Foo Fighters. I det sammanhanget låter det också i pressmeddelandet att But Here We Are är soundet av de kvarvarande medlemmarna som har hittat en plats i musiken som förde dem samman för 28 år sedan.

Men Here We Are kommer innehålla 10 nya låtar:


Rescued
Under You
Hearing Voices
But Here We Are
The Glass
Nothing At All
Show Me How
Beyond Me
The Teacher
Rest

LÄS OCKSÅ: Foo Fighters fortsätter spela live utan Taylor Hawkins

ANNONCE