Nyhet

Foo Fighters fortsätter spela live utan Taylor Hawkins

"Vi vet att vi kommer att bli ett annat band framöver".

I mars förra året kom chockbeskedet att Foo Fighters trummis, Taylor Hawkins, dött under en pågående turné. Bara timmar innan en konsert hittades han död på sitt hotellrum i Bogota, Columbia. Han blev 50 år.

Bandet meddelade därefter att de ställer in den planerade turnén.

Under de senaste månaderna har bandet arrangerat hyllningskonserter i Hawkins ära, där bland annat Taylors son Oliver Shane Hawkins spelade trummor. Däremot har det varit oklart hur bandet skulle fortsätta.


På nyårsafton bekräftade dock bandet, i ett känslomässigt inlägg på Instagram, att de kommer fortsätta med sina spelningar:

– Utan Taylor hade vi aldrig blivit det band som vi blev – och utan Taylor vet vi att vi kommer att vara ett annat band framöver. Vi vet också att ni, fansen, betydde lika mycket för Taylor som han betydde för er. Och vi vet att när vi kommer att se er igen – och det kommer vi snart – så kommer han att vara där i tanken, skriver de.

Foo Fighters kommer därmed att återuppta sina livespelningar någon gång inom snar framtid, men när det kan bli är ännu inte officiellt. Vem som kommer att ersätta Taylor Hawkins bakom trummorna är också oklart.


LÄS OCKSÅ: "Se 6 höjdpunkter från helgens Taylor Hawkins-hyllning på Wembley"


ANNONCE