Nyhet

James Hetfield släpper bok om sina gitarrer

"Han avslöjar också många studio-hemligheter, inklusive vilka förstärkare och vilken utrustning som format hans ton och skapat hans sound.”

Metallicas frontman James Hetfield avslöjar de första detaljerna från en kommande bok om hans gitarrer.

Den 400 sidor långa Messengers: The Guitars of James Hetfield handlar om Hetfields samling på över 40 gitarrer, och avslöjar ”storyn och betydelsen varje gitarr har haft för hans liv och karriär”, enligt NME.

”Hetfield delar med sig av de emotionella och tekniska elementen från de verktyg som format hans musikaliska resa, med exotiska instrument, vintage Gibsons och skräddarsydda exempel. Han avslöjar också många studio-hemligheter, inklusive vilka förstärkare och vilken utrustning som format hans ton och skapat hans sound”, lyder bokens beskrivning.


Boken släpps den 17 oktober, enligt ett inlägg på Metallicas Instagram.


I dagsläget är Metallica aktuella med sitt nya album 72 Seasons som släpps den 14:e april. Det blir bandets första skiva på mer än sex år, efter 2016 års Hardwired... to Self-Destruct. Under samma månad ger sig gruppen ut på en lång turné i Europa och Nordamerika som sträcker sig till och med 2024, med besök i bland annat Göteborg den 16:e och 18:e juni.

LÄS OCKSÅ: METALLICA TAR ÖVER GÖTEBORG EN HEL HELG - ROCKTÅG, SPELNINGAR OCH FILM

ANNONCE