Nyhet

Metallica tar över Göteborg en hel helg – spelningar, film och fest

Den 16 och 18 juni tar Metallica med sig sin världsturné M72 till Ullevi och nu avslöjas vilka event som kommer att äga rum i Göteborg under helgen.

Rocktåget Train 72 kommer att rivstarta Metallica Gothenburg Take Over, men rockfesten slutar inte där. Under fredagen, lördagen och söndagen kommer Metallica-fans kunna ta del av en rad olika aktiviteter.

Live Nation utlovar en rockhelg i fullskalig festivalanda med Metallica Film Fest på Bergakungen, konserter utanför Ullevi, coverband på Pustervik och mycket mer. Kolla in aktiviteterna nedan.

FREDAG 16 JUNI
TRAIN 72
Ett unikt rocktåg kommer ta fansen från Stockholm till Göteborg. Biljetter till eventtåget finns ute nu via Ticketmaster.se.


14:00 – 16:00 KONSERTER UTANFÖR ULLEVI
Den förväntansfulla publiken kommer att få ta del av livemusik i väntan på Metallica konserten på fredagen. Utanför Ullevi kommer banden Self Deception och Bombus bjuda på gratiskonserter.

LÖRDAG 17 JUNI
METALLICA FILM FEST
På Bergakungen kommer tre Metallicafilmer från tre olika tidsepoker och med tre olika basister att visas. Biljetter släpps fredag den 10 mars klockan 09:00 via Filmstaden.se.

PUSTERVIK
På lördagskvällen fortsätter Metallicafesten på Pustervik. Från där coverbanden Metaholica och Hetfieldz kommer att spela. Innan konserten utmanar Pustervik fansens kunskaper i ett quiz. Biljetter släpps den 10 mars klockan 09:00 via Tickster.se.


SÖNDAG 18 JUNI
14:00 – 16:00 KONSERTER UTANFÖR ULLEVI
Det bjuds på gratis livekonserter även innan Metallica på söndagen. Den här gången är det banden Tungsten och Satan Takes A Holiday som står på scen och sätter stämningen för de laddade fansen.

LÄS OCKSÅ: Metallica släpper musikvideo till nya låt – se den här

ANNONCE