Nyhet

LISEBERG 2023: David Ritschard och Joel Alme ger gemensam konsert

Joel Alme är en av Göteborgs musikaliska stoltheter. David Ritschard är stjärnskottet som det senaste året tagit publiken och kritikerna med storm. Tillsammans bjuder de två artisterna den 1 september på en oförglömlig sensommarkväll på Stora Scenen på Liseberg.

Joel Alme och David Ritschard är två av landets mest unika artister. Det blir en stämningsfull kväll att se fram emot, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg.

Joel Alme solodebuterade 2008 med albumet A Master Of Ceremonies och året därpå nådde Alme en helt ny publik när hans låt Snart Skiner Poseidon blev IFK Göteborgs nya inmarschlåt. Hans förmåga att kombinera personliga texter med en lika energisk som dynamisk scenpersonlighet har gjort honom till en artist utan motsvarighet. Senaste albumet Sköt Er Själva Så Sköter Jag Inte Mitt hyllades av av både kritiker och publik, och hans låtskrivande visar inga tecken på att mattas av.

Countrysångaren David Ritschard fick ett bredare genombrott med singeln Vi Ses Snart Igen, som han sjöng tillsammans med Magnus Carlson från Weeping Willows. Precis som i fallet Snart Skiner Poseidon var även detta en hyllning till fotbollen, mer specifikt till Hammarby IF. Kort därefter släpptes Davids andra album Blåbärskungen som blev en succé och 2022 beslutade han sig för att satsa helhjärtat på musikkarriären. Därefter har det rullat på med turnéer och TV-framträdanden, bland annat hos Carina Bergfeldt och i Jills Veranda.


Den 1 september uppträder Joel Alme och David Ritschard tillsammans på Stora Scenen på Liseberg.

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: David Ritschard ger ut ny singel

ANNONCE