Nyhet

Matty Healy tar tillbaka hån mot Ice Spice: "Mitt liv är lite konstigt"

The 1975-sångaren ber om ursäkt för kontroversiella kommentarer han gjorde om rapparen Ice Spice i podcasten The Adam Friedland Show.

Tidigare i år gästade Matty Healy, sångare i The 1975, podcasten The Adam Friedland Show. Där spelade programledaren Friedland upp ett klipp på rapparen Ice Spice som förklarar sin kärlek till alternativ musik, som Coldplay och The 1975.

Programledaren och Healy började därefter diskutera hennes etnicitet, och skrattade åt att hon lät som en "inuit Spice Girl" och "en tjock kinesisk tant". Duon imiterade sedan kinesiska och hawaiiansk dialekt medan de skämtade om vad Healy skulle skriva om han skulle kontakta Ice Spice via sociala medier.

Friedland och Healy mötte stark kritik efter publiceringen av avsnittet. Paper Magazine skriver bland annat att fans hävdade att båda uttryckte sig rasistiskt och homofobiskt. Nu, två månader senare och under en The 1975-spelning i Auckland, Nya Zeeland, ber Matty om ursäkt, rapporterar NME:


– Ice Spice, jag är ledsen. Det är inte för att jag är irriterad för att mina skämt har missuppfattats. Det är för att jag inte vill att Ice Spice ska tro att jag är en d**k, säger han och fortsätter:

– Jag älskar dig, Ice Spice. Jag är ledsen. Jag vill inte att det ska misstolkas som något elakt. Jag har inget emot att vara lite av en skojare... Men jag är uppriktigt ledsen om jag har gjort dig upprörd för jag älskar dig.

Ice Spice har inte kommenterat händelsen vidare.


LÄS OCKSÅ: LISTA: 10 kvinnliga artister att hålla koll på

ANNONCE