Nyhet

BBC:s ikoniska musikstudio räddas kvar – Hans Zimmer en av de nya ägarna

Enligt de nya ägarna ska studiokomplexet fortsätta användas till att skapa musik.

Studiokomplexet Maida Vale Studios har sedan 1934 varit hem för The BBC Symphony Orchestra och genom åren gästats av flertalet stora artister, som exempelvis Led Zeppelin, The Beatles, David Bowie, Dusty Springfield, Adele och Beyoncé.

Under 2018 meddelade BBC att de planerade att flytta sin verksamhet och att studion inte var lämplig för 2000-talet, enligt The Guardian.

Sedan dess har flera röster höjts för att bevara studion, däribland Radiohead­-producenten Nigel Godrich, som sagt att den är minst lika viktig som Abbey Road Studios.


Nu meddelar BBC att de sålt verksamheten till ett partnerskap som bland annat involverar den Oscar-vinnande kompositören Hans Zimmer. Enligt de nya ägarna ska studiokomplexet fortsätta användas till att skapa musik och byggnaden ska bevaras som den är.

– Första gången jag jobbade för BBC på Maida Vale Studios var för 45 år sedan. Det var en plats för revolutionärartad forskning i konstens tjänst, det var en plats som inspirerade till att ge sitt allt, där musik spelades dygnet runt och konst togs på allvar. För folket av folket. Det här var platsen som hindrade en kämpande musiker som jag själv från att ge upp, säger Zimmer om studion, enligt The Guardian.

Lorna Clarke, musikchef på BBC, säger till tidningen:


– Vi är så glada över att ha genomfört en affär som kommer att fortsätta bringa en ljus framtid av musikskapande till den här byggnaden. Inte bara genom nya studioplatser utan också jobb och en utbildningsavdelning.

LÄS OCKSÅ: SKIVBOLAGSJÄTTAR STÄMMER INTERNET ARCHIVE PÅ MILJARDBELOPP

ANNONCE