Nyhet

Billy Porter: Harry Styles fick Vouge-omslaget för att han är ”vit och hetero”

Skådespelaren Billy Porter riktar kritik mot Harry Styles historiska Vouge-omslag. Enligt honom fick artisten omslaget för att han är "vit och hetero".

I en nyligen publicerad intervju med The Telegraph ger skådespelaren Billy Porter sina tankar om artisten Harry Styles historiska Vouge-omslag där han poserar i en Gucci-klänning i modemagasinets decemberupplaga för snart tre år sedan.

Styles var då den första mannen som ensam prydde tidningens omslag – något som Porter, som flitigt uttalar sig inom HBTQIA-frågor, nu ställer sig kritisk mot.

– Det känns inte bra för mig. Du använder mitt "community" – eller, ditt folk använder mitt "community" – för att lyfta dig. Du har själv inte offrat någonting, säger han till The Telegraph om Styles klädstil.


Skådespelaren är själv känd för sin könsöverskridande klädstil och menar att Styles fick omslagsjobbet för att han är "vit och hetero".

Vouge borde istället "lyfta röster från ledarna av den könsneutraliserande moderörelsen", menar Porter. Han understryker dock att det inte är Styles fel, utan att tidningens chefer borde ta ansvar.

Redan 2021 uttryckte Porter sitt missnöje över valet av person på Vouges omslag. Han sa bland annat till The Sunday Times att modeindustrin bara accepterat honom "för att de måste" och att det är han som startat samtalen om att könsneutralisera mode.


– Ändå är det Harry Styles, en vit heteroman, som Vogue låter posera i en klänning för första gången på deras omslag, säger han.


LÄS OCKSÅ: Harry Styles gör konsertklassikern på scen: "Äckligaste traditionen"

ANNONCE