Nyhet

Queen-låt utelämnad från samlingsalbum – på plattform riktad till barn

Queens låt Fat Bottomed Girls har tagits bort från en ny version av bandets senaste Greatest Hits-album, rapporterar den brittiska tidningen Daily Mail.

Låten, som innehåller textrader som "Fat bottomed girls, you make the rockin’ world go round", fanns med på bandets ursprungliga samlingsalbum från 1981 tillsammans med hits som Bohemian Rhapsody och We Will Rock You.

Men Fat Bottomed Girls har nu utelämnats från den nya versionen av samlingen, som släpptes tidigare denna månad på plattformen Yoto – en ljudplattform riktad till barn.

"Det är den perfekta introduktionen till Queens musik för unga musikälskare och det perfekta soundtracket till dansfester i köket, allsång i bilen, luftgitarrsessioner vid läggdags... och mycket mer", står det i en beskrivning av skivan på plattformens officiella webbplats.

Trots detta utfärdar Yoto en varning om låtarna på skivan:


"Observera att texterna i vissa av dessa låtar innehåller vuxna teman, inklusive sporadiska referenser till våld och droger. Det här är de ursprungliga och oredigerade inspelningarna. Även om inga svordomar används rekommenderas föräldrarnas närvaro när du spelar upp detta innehåll för eller runt yngre barn."

Den nya versionen av samlingen släpptes av Universal Music Group efter att man ingått ett partnerskap med Yoto tidigare denna månad. Varken ljudplattformen eller skivbolaget har kommenterat Fat Bottomed Girls frånvaro på samlingsskivan.


LÄS OCKSÅ: Det stora Queen-bråket – nu avslöjas nya detaljer

ANNONCE