Nyhet

Sminkföretag avbryter samarbete med Alice Cooper – efter transkommentar

Vampyre Cosmetics har avslutat sitt samarbete med Alice Cooper efter att sångaren uttalat sig kritiskt om transbarn i en intervju, enligt Billboard.

Efter att rockikonen uttryckte sin synpunkt på kirurgi för transidentitetsidentifierande barn som "en trend", har Alice Coopers nya sminkprodukter, som samarbetades med Vampyre Cosmetics, nu tagits bort från företagets webbplats. Detta steg togs efter en intervju med Stereogum, där Cooper framförde sin åsikt att många barn saknar den nödvändiga mognaden för att fatta beslut om sin könsidentitet.

"Jag tycker att det är fel när du har en sexåring som inte vet någonting. Han vill bara leka och du förvirrar honom genom att säga 'ja, du är en pojke men du skulle kunna vara en flicka om du vill det'", sa Cooper till tidningen och menade att diskussionen kring ämnet blivit absurt.

I ett uttalande som respons på detta, uttryckte Vampyre Cosmetics, som ägs av människor inom HBTQIA+-gemenskapen, sina åsikter:


"Efter Alice Coopers senaste kommentarer kommer vi inte längre att samarbeta med sminkprodukter. Vi står tillsammans med alla medlemmar av HBTQIA+-communityt och anser att alla har rätt till sjukvård. Alla förbeställningar kommer att återbetalas."

LÄS OCKSÅ: Alice Cooper släpper nytt – i samarbete med svenska låtskrivare

ANNONCE