Nyhet

Stockholms kulturfestival lockade stor publik – trots höjt terrorhot

Stockholms kulturfestival lockade 1,2 miljoner besökare under fem dagar, skriver staden i ett pressmeddelande.

Evenemanget sattes igång under onsdagen förra veckan och fortsatte ända fram till söndagskvällen. Över en period av fem dagar fick besökarna chansen att se framträdanden från artister som Seinabo Sey, Jireel och Mr Eazi.

Påföljande dag efter festivalens start meddelade Säkerhetspolisen att terrorhotnivån i Sverige höjs från en trea till en fyra på en femgradig skala. Denna åtgärd väckte frågor kring hur omfattande offentliga evenemang hanterar säkerhetsaspekter. Det väckte även diskussioner om potentiell inverkan på publiktillströmningen till liknande arrangemang.

I ett pressmeddelande skriver Stockholms stad att årets festival lockat 1,2 miljoner besökare under den fem dagar långa perioden. Detta stod i kontrast till föregående års rekord på 1,5 miljoner deltagare, enligt SVT:s Kulturnyheterna.


– Det är många som tagit del av program som de annars kanske inte hade kommit i kontakt med och det har varit en mycket positiv och glad stämning genom hela festivalen, säger Kulturfestivalens Linnea Monteiro i pressmeddelandet.

Nästa års Kulturfestival planeras att äga rum 14-18 augusti.

LÄS OCKSÅ: Så hanterar livebranschen den höjda terrorhotnivån


ANNONCE