Nyhet

Svensk festival ställer in – bara dagar innan start

Tanken var att Jungfrukällan, en festival med fokus på ny musik i Stockholm, skulle slå upp portarna i helgen. Nu meddelar arrangörerna att evenemanget ställs in.

Fredagen den 18 augusti var datumet då Jungfrukällan skulle starta i Slaktkyrkan och Hus 7 i Stockholm. Fokuset för den nya festivalen var ny musik, sprungen ur en längtan efter att ge oetablerade artister en scen.

Artister som Stuzzi, Esther, Gold Gold (Markus Krunegård, Petter Winnberg och Lars Skoglund), Silent Boy, MOR, Bavé och Girl Scout var bokade, men nu skriver arrangörerna i ett inlägg på Facebook att festivalen ställs in. Anledningen beskrivs vara för låg biljettförsäljning.

"Tyvärr måste vi meddela att festivalen Jungfrukällan inte kommer att bli av i helgen. Vi har inte sålt tillräckligt med biljetter för att ha råd att genomföra festivalen. Vi såg verkligen fram emot en fantastisk helg med många av våra nya favoritartister och är jätteledsna över att behöva ta det här beslutet."


De skriver också att trenden av att köpa biljetter tätare inpå festivaler eller konserter kräver en annan sorts ekonomi.

"För små aktörer och ideella föreningar är det viktigt att kunna sälja biljetter i god tid för att säkra ekonomin – den sena försäljningen de allra flesta av landets festivaler och konserter sett i år kräver en annan grund ekonomiskt eller att man kan ta ett negativt ekonomiskt resultat."

Arrangörerna avslutar inlägget med att uppmuntra till att stötta din lokala arrangör.


"Vi är glada för att vi vågade försöka och vi kommer att försöka igen. Och igen... Till dess – stöd din lokala arrangör, se ett band du inte hört talas om och hoppas vi ses igen!"

LÄS OCKSÅ: Ny festival till Stockholm i sommar – fokus på ny musik

ANNONCE