Nyhet

The 1975 kan ställas inför rätta efter konsertkyss

Arrangörerna bakom Good Vibes-festivalen i Malaysia kommer att vidta rättsliga åtgärder mot bandet efter den kontroversiella spelningen den 21 juli 2023, rapporterar NME.

Den malaysiska festivalen Good Vibes ställdes i år in efter att The 1975:s frontman Marty Healy kritiserat landets anti-HBTQIA-lagar och kysst en av sina manliga bandmedlemmar på scen. Bandet bannlystes också i Malaysia efter händelsen.

Arrangören Future Sound Asia (FSA) har nu skickat ett kravbrev till The 1975 som krävs på kompensation för förlorade inkomster och skador som uppstod i samband med spelningen – Healy slog även sönder en drönare som ägdes av festivalen.

Enligt ett pressmeddelande som NME tagit del av hotar FSA att ta ärendet till engelsk domstol om det brittiska bandet inte möter deras krav:


"FSA vill upprepa sitt starka ogillande av bandets beteende under deras framträdande på GVF2023. Särskilt sångaren Matthew Timothy Healys användning av kränkande språk, skador på utrustningen och oanständigt scenbeteende som inte bara bröt flagrant mot lokala riktlinjer och malaysiska lagar, utan fläckade också ned den 10-åriga festivalens rykte."

LÄS OCKSÅ: Bandet blev bannlysta i Malaysia – efter kyss på scen

ANNONCE