Nyhet

Aktörer säljer Beyoncébiljetter som inte finns

I maj inleder Beyoncé sin världsturné i Stockholm och trycket på biljetter väntas bli högt. Trots att de ännu inte släppts finns det aktörer som uppger att de säljer biljetter till spelningen, skriver Dagens Nyheter.

Efter det framgångsrika släppet av Beyoncés sjunde studioalbum, Renaissance, kommer nu stjärnan med en världsturné som har premiär på Friends Arena i Stockholm den 10 maj.

Trots att biljetterna släpps imorgon, den 7 februari, finns redan aktörer som säljer biljetter till evenemanget. Dagens Nyheter skriver att minst två olika företag har andrahandsbiljetter tillgängliga.

Det rör sig om Biljett24 och Evenemangsbiljetter.se där både stå- och sittplatser finns tillgängliga för priset mellan 1695 och 3695 kronor. Joppe Pihlgren, verksamhetsansvarig på branschorganisationen Svensk Live, berättar för Dagens Nyheter:


"De har inga biljetter, för det finns inga biljetter. De säljer biljetter som de inte har. Men de räknar nog med att kunna köpa upp biljetter på något sätt när de släpps, som de kan sälja vidare".

Pihlgren menar att aktörer som säljer biljetter i andra hand är ett problem inom branschen. Därför uppmanar han konsumenter att alltid köpa biljetter från konserternas arrangör eller via det biljettbolag som arrangören arbetar med.

I ett mejl till Dagens Nyheter skriver Biljett24:s VD Daniel Lindblom att de förbjudit förhandsköp till spelningar i 16 år och att det "är en trygg tjänst där vi levererat samtliga bokningar sedan start".


Han menar dock att arrangörerna själva har ekonomiska incitament för att sätta stopp för andrahandsmarknaden:

"Det är kritik som kommer från ett fåtal aktörer som dominerar förstahandsmarknaden. De vill ha monopol på evenemangen och därigenom kunna höja priserna mot konsument utan konkurrens från marknaden".

LÄS OCKSÅ: Stäms efter avslöjande om biljettfusk


ANNONCE